Lokum kıvamında enfes lezzet: Fırında kuzu but tarifi – Son Dakika Gurme Haberleri

Fırında kuzu budu, yavaş yavaş pişirilen, tüm aromasını ortaya çıkaran, kokusuyla evi saran muhteşem bir ikinci yemektir. İster misafir ağırlıyor olun, ister aile sofrası kuruyor olun, bu tarifle herkesin hatırlayacağı bir lezzet deneyimi yaratabilirsiniz. Kuyu, Lokum kıvamında bu leziz ikramı nasıl hazırlanır? İş yerinde, Nefis fırında kuzu budu tarifi…
SOL KUZU FIRIN TARİFİ
Malzemeler:
1 kuzu budu (kemikli veya kemiksiz tercih edilir)
4-5 diş sarımsak
2 orta boy soğan
3 havuç
3 patates
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı biber
1 dal taze biberiye (isteğe bağlı)
1 su bardağı sıcak su veya et suyu
FIRINDA BIRAKILMIŞ KUZU HAZIRLANIŞI
Kuzu bacağına bıçakla birkaç çizik atın.
Sarımsakları ikiye bölün ve bu çiziklerin üzerine yerleştirin.
Bir kapta zeytinyağı, tereyağı, tuz, karabiber, kekik ve pul biberi karıştırın.
Bu karışımı uyluğun tamamına iyice uygulayın.
Patatesleri, havuçları ve soğanları büyük parçalar halinde kesip fırın tepsisine yerleştirin.
Asayı üstüne yerleştirin.
Etin kurumasını önlemek için tencerenin kenarına sıcak su veya et suyu dökün.
Fırını 180 dereceye kadar önceden ısıtın.
Kuzu butunu alüminyum folyo ile kaplayıp 2-2,5 saat pişirin.
Daha sonra folyoyu çıkarın ve üst kısmı kızarana kadar 30-40 dakika daha pişirin.
Pişen eti 10 dakika dinlendirip dilimleyip servis yapın.
Kuzu budu kavurmayı pilav, fırında sebze veya zahter salatası ile servis ederek tam bir öğün haline getirebilirsiniz.
Afiyet olsun!



