Çay saatlerini süsleyen enfes lezzet: Elmalı şarlot tarifi – Son Dakika Gurme Haberleri

Son zamanların en popüler ev yapımı tatlılarından biri olan elmalı charlotte, yumuşak dokusu ve bol tarçınlı elma dolgusuyla gönülleri kazanıyor. Hafif yapısı sayesinde her mevsime uygun olan bu tatlı, özellikle sıcak çay saatlerine uygundur. İş yerinde, Kolaylığı sayesinde herkesin kolaylıkla hazırlayabileceği tam ölçülü bir Apple Charlotte tarifi…
ELMALI CHARLOT TARİFİ
Malzemeler
Elmalı karışım için:
4 büyük elma (rendelenmiş)
3 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 avuç kıyılmış ceviz (isteğe bağlı)
Kek hamuru için:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 bardak süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 poşet maya
1 paket vanilin
ELMA CHARLOTTE HAZIRLANIŞI
Rendelenmiş elmaları bir tavaya koyun, şekeri ve tarçını ekleyin.
Suyu çıkıp emilene kadar pişirin.
İsterseniz ceviz ekleyerek lezzetini güçlendirebilirsiniz.
Soğumaya bırakın.
Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın.
Daha sonra sütü ve yağı ekleyip karıştırıyoruz.
Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyip karışıma ekleyin.
Öncelikle yağlanmış kek kalıbına kek karışımının yarısını dökün.
Üzerine elmalı dolguyu yayın.
Kalan kek karışımını elmaların üzerine dökün.
Önceden ısıtılmış 170°C fırında yaklaşık 35-40 dakika kadar pişirin.
Pişen keki soğuduktan sonra dilimleyip üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!



