Güncel Haberler

Afrika mutfağından Şef Alexander Smalls’un ‘öküz kuyruğu kızarmış pilav’ tarifi

 Evan Bourke & Sarah Hedley Hymers

Dünyaca ünlü şef ve yemek kitabı yazarı Alexander Smalls’un ‘öküz kuyruğu kızarmış pilav’ tarifi

Dünyaca ünlü şef ve yemek kitabı yazarı Alexander Smalls, Expo 2020 Dubai’de, Afrika yemeklerinin sergilendiği Alkebulan salonunun küratörüydü.

REKLAM

Sadece Afrika kıtasını kapsayan çeşitli lezzetlere odaklanan ve türünün ilk yemek salonu olan Alkebulan, Smalls’un Afrika yemeklerinin çeşitliliğini dünyaya tanıtma hayalinin neticesiydi.

Öküz kuyruğu ve kızarmış pilav, şef Smalls’un en sevdiği yemeklerden.

Sürekli aynı tarif üzere gitmek yerine her defasında biraz farklı bir versiyon yaratıyor ki bunu genellikle artıklarla yapıyor.

“Öküz kuyruğunu karides veya mevcut herhangi bir protein türüyle bile değiştirebilirsiniz.” diyen Smalls, “Ancak baharatları korumalısınız çünkü yemeğe canlılık katıyor.” tavsiyesinde bulunuyor.

Yemek, bol miktarda kuş gözü biberin yanı sıra öküz kuyruğu, kara lahana, soya sosu ve susam yağı ile Afrika ve Asya mutfaklarının malzemelerinin karışımından ortaya çıkıyor.

Eski bir opera sanatçısı olan Smalls, dünyayı dolaşmış.

Ancak birinci sınıf Afrika mutfağı olmayan bir şehrin eksik kaldığını görmüş.

New York’a döndüğünde şehrin ilk Afro-Asya-Amerikan restoranını açmış.

Adını Cecil koyduğu restoran büyük beğeni toplamış.

Smalls bugünlerde, gelecekteki Afrika yemek salonlarının inşasına destek olacak yatırımcılar bulma umuduyla Alkebulan’ı tanıtmaya ve mutfakla ilgili anılarını yazmaya ve yayınlamaya odaklanıyor.

‘Yemekler, Müzik ve İlham Perileri: Afrika Amerikan Mutfağımdan Tarifler’ isimli kitabı 2020’de okuyucu ile buluştu.

REKLAM

Smalls’un Afrika mutfağındaki lezzetleri denemek için 31 Mart 2022’ye kadar sürecek Expo 2020 Dubai’yi ziyaret edebilir ya da kızarmış öküz kuyruğu pilavının bir çeşidini kendiniz yapmayı deneyebilirsiniz Ancak bol acıyı unutmayın.

Gerekli malzemeler

2 lbs (900 gram) öküz kuyruğu

3 su bardağı pişmiş siyah beyaz pirinç

4 karalahana

2 su bardağı fasulye filizi

REKLAM

6 doğranmış yeşil soğan

4 adet kuş gözü dilimlenmiş biber

1 diş kıyılmış sarımsak

1 çay kaşığı Çin beş baharat tozu

½ çay kaşığı tuz

REKLAM

3½ yemek kaşığı soya sosu

½ çay kaşığı pirinç sirkesi

4 yemek kaşığı zeytinyağı

2 yemek kaşığı susam yağı

4 yumurta – yemeği süslemek için ikisi hafif kaynatılmış

Tatmak için füme kırmızı biber

1 demet kişniş

Yapılışı

1. Öküz kuyruğunu tuz ve beş baharat tozu ile ovun.

2. Üzerini kapatıp 200C’de et kemikten ayrılıncaya kadar 3 saat pişirin ve ardından soğutup, rendeleyin ve beklemeye bırakın.

3. Yumurtaları yarım yemek kaşığı soya sosu ve pirinç sirkesi ile karıştırın, ardından 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile tavaya koyup iyice pişirin Daha sonra parçalara ayırın ve bir kenara koyun.

4. Kalan zeytinyağını, taze soğanları ve biberi tavaya ekleyin. 2 dakika boyunca kızartın.

5. Sarımsakları ekleyin ve 30 saniye daha kızartın.

6. Kalan sebzeleri ekleyin ve 5 dakika daha pişirin.

7. Kıyılmış et, pirinç ve susam yağı ile 3 yemek kaşığı soya sosunu ekleyip pirinçler biraz gevrekleşinceye kadar soteleyin.

8. Taze doğranmış kişniş ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
gaziantep escort