Cordelion MSM’den lezzet dolu atölyeler – KÜLTÜR & SANAT
Karşıyaka Kent A.Ş. belediyesinin şubesi. Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi, usta şeflerle lezzet atölyelerine yeni yılda da dolu dolu bir programla devam edecek.Yetişkinlere, çocuk-ergen ve anne-çocuklara yönelik atölyelerde uygulamalı eğitim alacak katılımcılar, lezzetli yemek tarifleri öğrenme ve becerilerini geliştirme fırsatı bulacak.Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Yerel yönetim düzeyinde Türkiye’de eşi benzeri olmayan merkezimize ve laboratuvarlarımıza yemek pişirmeye meraklı herkesi bekliyoruz.”USTA ŞEFLER ANLATIYOR Geçen yıl Kent’teydi. A.Ş. Yaşar Üniversitesi bünyesinde açılan ve Yaşar Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü eğitim danışmanlığında faaliyetlerini sürdüren Karşıyaka Belediyesi Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nde (MSM) gerçekleştirilen atölye çalışmaları büyük ilgi görüyor. Ekmekten çikolataya kadar farklı alanlarda düzenlenen üç saatlik kısa atölyelerde usta şefler tarafından uygulamalı eğitimler veriliyor. Katılımcılar, kendi elleriyle hazırladıkları ve pişirdikleri yemeklerin tadına bakmanın keyfini çıkarırken, yeteneklerini keşfetme ve geliştirme fırsatı da buluyor.YETİŞKİNLER İÇİN ATÖLYELER İlgi ve talep doğrultusunda her ay kapsamlı programlar hazırlayan Cordelion MSM, Ocak 2024’te toplam 22 atölye çalışması gerçekleştirecek. 17 yaş ve üzeri yetişkinlere yönelik dünya mutfaklarına da uzanan program kapsamında; “Şef Özge Köse ile artizan ekmek ve hamur işleri”, “Şef Adnan Öztürk ile Uzakdoğu mutfağı”, “Şef Ege Çakıroğlu ile etler ve pişirme teknikleri”, “Sağlıklı ekmek”, “Meksika rüyası”, “Tiramisù”, “Cheesecake”, “Pizza” ve “Hamburger” atölyeleri düzenlenecek.ÇOCUKLAR VE GENÇLER Çocuklara ve gençlere yönelik program kapsamında 5-12 yaş arası çocuklara yönelik “Küçük Şefin Kurabiyeleri”, “Mini Hamburger”, “Mutlu Pizzalar” ve “Bom Bom Çikolata” atölyeleri düzenlenecek. 12-17 yaş arası çocuklara yönelik “Genç Hamburger”, “Genç Meksikalı Taco Atölyesi” ve “Şef Adnan Öztürk ile Genç Suşi” atölyeleri düzenlenecek. Ayrıca 14-17 yaş arası katılımcılar “Genç Barista” laboratuvarında kahve hazırlama ve sunum tekniklerini öğrenme fırsatı bulacak.ANNE VE ÇOCUKLARI MUTFAKTAAnne ve çocukların ortak katılımının hedeflendiği atölyelerde “Şef Adnan Öztürk’le Suşi”, “Şef Ezgi Canbaz’la Cupcake Tasarımı”, “Pizza”, “Makarna” ve “Çikolata” yapımına ilişkin bilgiler paylaşılacak. Ahmet Taner Kışlalı Park Gondol Kafe yanında bulunan merkezde sınırlı kontenjanla düzenlenen workshoplara katılmak isteyenler 0232 337 26 44 veya 0552 037 00 47 numaralı telefondan detaylı bilgi alıp ön kayıt yaptırabilirler.BİR YIL TAMAMEN GEÇTİCordelion MSM’nin gastronomi alanında örnek bir merkez olduğunu vurgulayan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Cordelion MSM, kapsam ve teknoloji açısından sektöründe Türkiye’de yerel yönetim tarafından kurulan ilk ve tek tesistir. Bir yıl önce açılışını yaptığımız merkezimizde usta şeflerin gözetiminde onlarca atölye, etkinlik ve sergi gerçekleştirildi. Kısa atölye çalışmalarının yanı sıra 6 haftalık mesleki eğitim kursları da düzenlendi. Kadim mutfak kültürümüzün gelişmesine katkı sağlamak ve gastronomi alanında nitelikli personel yetiştirmek için çalışırken, yemek pişirmeye meraklı vatandaşlarımızı merkezimize yakınlaştırmaya devam ediyoruz. Bu anlayışla düzenlediğimiz atölyelerimize yeni beceriler öğrenmek, yeteneklerini geliştirmek isteyen herkesi bekliyoruz” dedi.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı