Tatlıların simyacısı Jessica Prealpato | Euronews
Fransız Şef Jessica Prealpato, euronews’e tatlılar üzerindeki sihirli dokunuşlarından bahsetti.
Euronews, Sofitel Obelisk’te bulunan Brasserie Boulud’un mutfağında, Expo 2020 hazırlıkları için Dubai’yi ziyaret eden Şef Jessica Prealpato’ya eşlik etti. Ödüllü şef, Dubai’deki fuarda Fransız Pavyonu’nun temsilcisi seçildi. Bu, onun mutfak becerilerinin tanındığı ilk unvan değil. 2019 yılında Fransız şef, Dünyanın En İyi 50 Restoranı Ödüllerinde ‘Dünyanın En İyi Pasta Şefi’ seçilmişti.
Bir fırın ve bir pastaneye sahip olan ailesinin izinden giden Préalpato, ünlü Biarritz’deki turizm okulunda okudu. Şu anda, Plaza Athénée’de üç Michelin Yıldızına sahip Alain Ducasse restoranda Pasta Şefi olarak çalışıyor. Yemek pişirme tarzı, şef Alain Ducasse’nin “naturalité” konseptine uyuyor. Bu yaklaşım, tattaki doğallık unsurunu koruyarak sağlıklı beslenmeyi teşvik ediyor. Geleneksel olarak yüksek şeker oranına sahip tatlılar için, doğal tatlandırıcı olarak çilek ve balı tercih ediyor.
Préalpato, “onlar harika insanlar ve onlara yardım etmemiz gerekiyor” diyerek yerel üretim ve üreticiler hakkında tutkuyla konuşuyor. Prealpato’nun Expo 2020 temasıyla uyumlu olan yemek pişirme tarzı, sürdürülebilirliği ve çevre dostu malzemelerin kullanımını teşvik ediyor. Mevsim meyvelerini yerel malzemelerle birleştirmek, Prealpato için bunu başarmanın yollarından bir tanesi.
Prealpato’nun Fransız Pavyonu’nda sunulacak tatlısı için ilham kaynağı Dubai’nin sıcak iklimiydi. Başarılı şef, Dubai’nin yüksek sıcaklıklarına karşı serin ve ferahlatıcı bir tatlı yapmak istedi. Bölgedeki yerel hurmalardan etraflıca bahsetti. Préalpato tatlılık katmak için tarifinde bu hurmaları kullandı çünkü oldukça gelişmiş olan tat alma ve tatları ayırt etme duyusu Fransız ve Dubai’deki karpuzlarının farklı tatlarının olduğunu algılayabiliyordu.
Expo 2020’ye beş ay varken Préalpato, bu tatlının ilk versiyonuna kıyasla çok büyük olasılıkla değişeceğini söylüyor. Karpuzu, her kısmında aynı tada sahip olan diğer meyvelerle değiştirdiğinden söz ediyor ve “Fransa’da tatlı yaptığımda çok zaman harcamam gerekiyor. Tüm insanların seveceği bir tatlı yapmak için 3 -4 haftaya ihtiyacım oluyor” diyor.