Sağlık Bakanlığı’ndan bayramda beslenme uyarısı

Eid al -DHA sırasında yeterli ve dengeli beslenme davranışının korunmasının kronik hastalıkları olan insanlar için önemli olduğu ve gıda seçimine, porsiyonların kontrolü ve gıda gruplarının dengeli tüketimine dikkat edilmesi gerektiği altını çizmektedir.
Parti sırasında, tatlıların ve hamur işlerinin miktarı ve sıklığı kırmızı et artışlarıyla çalışır ve diyetlerine, özellikle de kardiyovasküler, mide, obezite, hipertansiyon ve diyabet gibi kronik hastalıklara sahip olanlara daha fazla dikkat etmesi önerilir.
Doymuş yağlar ve kolesterol içeriği kırmızı et açısından zengin olduğundan, kronik hastalıkları olanlardan yağsız et veya az yağ içeriği tercih etmeleri istenir.
Partinin sabahı kahvaltı yapılmalı
Kahvaltı için yemeğin partinin sabahı atlanmaması ve sebzeler, meyve, süt ve süt ürünleri ile ekmek ve tahıl gruplarından yiyecek tüketilmesi önerilir -yemeklerde.
Vücutta vücuttan demir emmek için, gün boyunca yeterli su içen ve kilo kontrolü sağlamak için en az 30 dakika yürüme yardımcı olan C vitamini açısından zengin sebze, meyve ve salatalar tüketmek önemlidir.
Yeni kesilmiş hayvanların sertliği hem mutfakta hem de sindirimde zorluklara neden olacağından, özellikle sindirim problemleri olanlar, gastrointestinal hastalıkları olanlar derhal kurban etlerini yememeli, daha sonra buzdolabında birkaç gün bekledikten sonra kaynama veya ızgara yöntemi pişirmelidir.
Yüksek kolesterol ve kardiyovasküler hastalık riski olan hastaların özellikle önlenmesi önemlidir.
Uygunsuz kesme koşulları hastalıklara yol açabilir
Kurbanın veteriner kontrolünden geçtiğinden ve uygun kesme koşullarını garanti ettiğinden emin olmak önemlidir.
Hayvanlarda gözlemlenen zoonoz (Hydat kistleri, toksoplazmoz, tenoz, tenoz, bruselloz, şarbon) adı verilen bazı hastalıkları önlemek için, hijyen kurallarının hayvanların derisini yüzmek, karkasların parçalanması, karkas, taşıma, pişirme ve tüketim sunumu önerilir.
Kurban etleri, büyük parçalar şeklinde değil, büyük parçalar şeklinde değil, dondurucuda veya dondurucuda tutulmalıdır.
Donma sonrası etin çözülmesi, bazı mikroorganizmalar için üreme ortamı oluşturabildiğinden, hemen çözünen eti pişirmek ve tekrar donmamak ve oda sıcaklığına maruz kalmamak için buzdolabının alt bölmesinde çözülmek istersiniz.