Peru mutfağına ait ceviche tarifini Meksika dokunuşlarıyla harmanlayan şef: Richard Sandoval
Meksikalı ödüllü şef Richard Sandoval, kendine özgü ceviche tarifini euronews ile paylaştı.
Richard Sandoval’ın Meksika-Peru tarifi ile uluslararası sınırlar ortadan kalkıyor.
Ödüllü Şef Richard Sandoval, geçtiğimiz günlerde Dubai’de, kendisine ait Latin restoranı Toro Toro’da yemek yapıyordu. Dubai’de ağzının tadını bilenlere hitap eden bu restoran, Şef Sandoval’ın dünya çapında sahip olduğu birçok restorandan sadece bir tanesi.
Meksika doğumlu şef, Güney Amerika yemeklerini öne çıkarmaya çalışmasının yanı sıra, Latin yemekleri denince dünya çapında en tanınan isimlerden birisi. Videoda hazırladığı ceviche, adını Meksika’nın merkezi bir şehri olan Huauchinago’dan alıyor.
Adını Meksika’nın bir şehrinden almasına rağmen Sandoval, kendi ceviche tarifinde Güney Amerika’nın diğer bölgelerinde yaygın olarak bulunan malzemeleri kullanıyor. Yemek pişirme yaklaşımı uluslararası sınırları dikkate almıyor ve bu tabakta Peru mutfağının ciddi bir etkisi var.
Klasik bir yemeğe kendi kişisel dokunuşlarını eklediği bu tarifteki gastronomi mantrası ‘eski usuller, yeni eller’ adeta göz kamaştırıyor. Sonuç, narenciye ile harmanlanan tazeleyici bir tada sahip ceviche.
Ceviche tarifi
90 gr dilimlenmiş levrek
2 gr doğranmış kişniş
5 gr küp şeklinde doğranmış kırmızı acı biber
30 gr jülyen kesilmiş soğan
30 gr tatlı patates (tarifi aşağıda)
80 gr Leche de tigre (Ceviche’nin hazırlanmasının ardından arta kalan su / tarifi aşağıda)
30 gr avokado sodu (tarifi aşağıda)
10 gr kızarmış mısır taneleri (cancha)
Levreği Leche de Tigre, dilimlenmiş soğan, avokado ve portakal suyu ile karıştırın. Tat vermek için tuz ve karabiber ekleyin. Ardından soğutulmuş bir tabakta servis edin ve tatlı patateslerle süsleyin.
Tatlı patates tarifi
50 gr misket limonu suyu
2 lt portakal suyu
100 gr şeker
5 gr çubuk tarçın
5 gr yıldız anason
1 kg kabuğu soyulmuş ve dilimlenmiş tatlı patates
Tüm malzemeleri bir tavada bir araya getirin ve soteleyin. Tatlı patates tamamen pişene kadar pişirin. Tatlı patatesi suyunu süzerek çıkarın.
Leche de tigre tarifi
300 gr balık suyu
700 gr misket limonu suyu
60 gr sarımsak
40 gr zencefil
80 gr kereviz
200 gr balık
250 gr beyaz soğan
5 gr kişniş yaprağı
Yeteri kadar tuz
Habanero biberi
Tüm malzemeleri blenderdan geçirin ve dinlendirin.
Avokado sosu
300 gr avokado
10 gr limon suyu
35 gr kişniş
2 gr serrano biberi
4 gr tuz
Tüm malzemeleri bir blenderdan geçirin, güzel ve yumuşak bir kıvam elde edene kadar karıştırın, tadını kontrol ettikten sonra bir sıkma şişesine koyun.