Güncel Haberler

Peru mutfağına ait ceviche tarifini Meksika dokunuşlarıyla harmanlayan şef: Richard Sandoval

Meksikalı ödüllü şef Richard Sandoval, kendine özgü ceviche tarifini euronews ile paylaştı.

Richard Sandoval’ın Meksika-Peru tarifi ile uluslararası sınırlar ortadan kalkıyor.

REKLAM

Ödüllü Şef Richard Sandoval, geçtiğimiz günlerde Dubai’de, kendisine ait Latin restoranı Toro Toro’da yemek yapıyordu. Dubai’de ağzının tadını bilenlere hitap eden bu restoran, Şef Sandoval’ın dünya çapında sahip olduğu birçok restorandan sadece bir tanesi.

Meksika doğumlu şef, Güney Amerika yemeklerini öne çıkarmaya çalışmasının yanı sıra, Latin yemekleri denince dünya çapında en tanınan isimlerden birisi. Videoda hazırladığı ceviche, adını Meksika’nın merkezi bir şehri olan Huauchinago’dan alıyor.

Adını Meksika’nın bir şehrinden almasına rağmen Sandoval, kendi ceviche tarifinde Güney Amerika’nın diğer bölgelerinde yaygın olarak bulunan malzemeleri kullanıyor. Yemek pişirme yaklaşımı uluslararası sınırları dikkate almıyor ve bu tabakta Peru mutfağının ciddi bir etkisi var.

Klasik bir yemeğe kendi kişisel dokunuşlarını eklediği bu tarifteki gastronomi mantrası ‘eski usuller, yeni eller’ adeta göz kamaştırıyor. Sonuç, narenciye ile harmanlanan tazeleyici bir tada sahip ceviche.

Ceviche tarifi

90 gr dilimlenmiş levrek

2 gr doğranmış kişniş

5 gr küp şeklinde doğranmış kırmızı acı biber

30 gr jülyen kesilmiş soğan

30 gr tatlı patates (tarifi aşağıda)

80 gr Leche de tigre (Ceviche’nin hazırlanmasının ardından arta kalan su / tarifi aşağıda)

REKLAM

30 gr avokado sodu (tarifi aşağıda)

10 gr kızarmış mısır taneleri (cancha)

Levreği Leche de Tigre, dilimlenmiş soğan, avokado ve portakal suyu ile karıştırın. Tat vermek için tuz ve karabiber ekleyin. Ardından soğutulmuş bir tabakta servis edin ve tatlı patateslerle süsleyin.

Tatlı patates tarifi

50 gr misket limonu suyu

REKLAM

2 lt portakal suyu

100 gr şeker

5 gr çubuk tarçın

5 gr yıldız anason

1 kg kabuğu soyulmuş ve dilimlenmiş tatlı patates

REKLAM

Tüm malzemeleri bir tavada bir araya getirin ve soteleyin. Tatlı patates tamamen pişene kadar pişirin. Tatlı patatesi suyunu süzerek çıkarın.

Leche de tigre tarifi

300 gr balık suyu

700 gr misket limonu suyu

60 gr sarımsak

40 gr zencefil

80 gr kereviz

200 gr balık

250 gr beyaz soğan

5 gr kişniş yaprağı

Yeteri kadar tuz

Habanero biberi

Tüm malzemeleri blenderdan geçirin ve dinlendirin.

Avokado sosu

300 gr avokado

10 gr limon suyu

35 gr kişniş

2 gr serrano biberi

4 gr tuz

Tüm malzemeleri bir blenderdan geçirin, güzel ve yumuşak bir kıvam elde edene kadar karıştırın, tadını kontrol ettikten sonra bir sıkma şişesine koyun.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
ekrem abi sitesi gaziantep escort