Güncel Haberler

Aç karnına sıcak pide yemek hızla kan şekeri yükseltir

genişletmek

KAYNAKUs

Ramazan ayında diyet değişirken, günlük enerji ve beslenme ihtiyaçlarını karşılamak önemlidir. Yakın Doğu Banbingül Arslansayu Üniversitesi Hastanesi’nin diyetinin, bağışıklık sistemini zayıflatabileceğini ve gelişen engellilik riskini zayıflatabileceğini ve “Oruç, kabızlık, midenin yanması, unutkanlık, dikkatsizlik, baş dönmesi, baş dönmesi ve baş ağrısının şikayet olarak görülebileceğini söyledi.

Dyt, “Sağlıklı ve verimli Ramazan ayını geçirmek için Sahur ve Iftar’ın yemekleri bilinçli olarak planlanmalıdır.” Dedi. Arslanayu “ayrıca diyabet, kalp ve böbrek hastalıkları, kronik veya gebelik bozuklukları, emzirme annesi ve çocukların büyümesi gibi hipertansiyon, sağlık açısından oruç tutmadan önce doktorlarına danışmalıdır.”

“Yiyecekler yükseliyor, hassas ürünleri Sahur’a tercih etmiyorlar”

“Yüksek lifte Sahur ve proteinler için ağırlıklı beslenme. Sahur gıda tercihleri, gün boyunca kan şekeri, dengenin sağlanmasında büyük önem taşıyor”, dyt kullanıyor. Arslansayu, tuzlu gıdalar, hassas ürünler ve cips susuzluk hissini artırabilir, Sahur’un tercih edilmemesi gerektiğinin altını çizebilir.
Dyt. ARSLANSAYU, “Yüksek lifli içeriğe ve yüksek proteinlere sahip Sahur tercih edilmelidir. Her şeyden önce, kepekli veya çavdar ürünleri, süt ve süt ürünleri, yumurta, çiğ ceviz, komplo, mevsimsel meyve ve sebzeler Sahur için ideal seçenekler arasındadır.” Dedi.

“Çok sıcak Ramazan Pide tüketmemeye dikkat edin”

“Çok sıcak Ramazan Pide tüketmemeye dikkat edin,” dedi Dyt. Iftar yemeğinde yapılan en büyük hata olan Arslansayu, hızlı ve aşırı miktarda yiyecek tüketmek olduğunu söyledi. Bunun bağırsak ve bağırsak sorunlarına yol açabileceğini söyledi.

“Hızlı, su ve tarihlerimiz, peynir, mevsimsel sebzeler, kahvaltı gibi zeytinlerimiz doğru bir seçim olabilir ve hafif çorbalar da iyi bir seçenektir. Hızlı açtıktan sonra midenin tentürünü tüketmesini önlemek için 15-20 dakika beklemeliyiz. Arslanayu, “Aç karnına sıcak pide yemek kontrollü olarak tüketilmelidir çünkü kan şekerini hızla kaldıracaktır” diye uyardı.

“Sıvı tüketimi en az 2 litre olmalıdır”

Diyetisyen Banu Özbingül Arslansayu, Ramazan ayında Ramazan sırasında günlük olarak en az 2 litre suyun tüketilmesi gerektiğini ve Iftar ve Sahur arasındaki sık ve dengeli diyetin elde edilmesi gerektiğini söyledi. Iftar’dan sonra sezonun taze meyveleri uygulanmalıdır. Arslansayu, favori meyve ve süt tatlıları yerine şekerli ve şişman tatlılar yerine sindirimi kolaylaştırmak için.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
handycasinozone.com freebetstake.com