Güncel Haberler

Burhaniye’de Zeytinyağlı Lezzetler Yarıştı – KÜLTÜR & SANAT

Burhaniye Belediyesi tarafından “19. “Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Şenliği” kapsamında düzenlenen “Çok ödüllü yerel gastronomi yarışması” Hüsnü Pazarbaşı Kültür Merkezi’nde büyük ilgiyle gerçekleştirildi.Zeytinyağlı yemekler, zeytinyağlı tatlılar ve zeytinyağlı tatlılar olmak üzere 3 ayrı kategoride gerçekleşen yarışmanın jüri koltuklarında; Balıkesir Üniversitesi – Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Oğuzhan İlban, BUBFA Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emel Memiş Kocaman, Öğretim Görevlisi Prof. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü BUBFA Doç. Dr. Ali Solunoğlu, Balıkesir Üniversitesi – Burhaniye Meslek Yüksekokulu Müdürü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muammer Bezirgan ve belediye meclis üyesi Serap Bekiroğlu katıldı. Kazananların açıklanması öncesinde Başkan Deveciler, jüri üyelerine katkılarından ve katılımlarından dolayı teşekkür ederek teşekkür plaketlerini takdim etti.Türk mutfağının başyapıtı zeytinyağlı yemek kültürünün yaşatıldığı Ege mutfağının neredeyse unutulmaya yüz tutmuş tarifleriyle yaşıyorum ve değerleri; Yemek tarifleri hatırlanarak toplumsal hafızanın tazelendiği yemek yarışmasında 3 kategoride ilk üçe giren 9 kişiye hediye paketi ve altın ödüller verildi. Kazananlara verilecek ödüller; Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, Belediye Başkan Yardımcıları Oktay Erbalaban ve Tamer Midilli, Kent Konseyi Üyeleri Songül Erkeskin, Elvan Aslan ve Hasan Metin, Burhaniye İlçe CHP Başkanı Aylin Yıldırım. Ayrıca yarışmaya katılan tüm katılımcılara günün anlam ve önemi dolayısıyla zeytin ağacı fideleri ve katılım belgeleri verildi. Kazananlar ve yemekleri şöyle oldu: Tatlı kategorisinde 1. Meral Danışmanz Ege incirli 2. Serdar Şahna Boşnak Kalbura Bastı ile 3. Mehmet Gezer Dible Tatlısı Pasta kategorisinde 1. Boşnak sarımsak salçalı Gülçin Şahna haddelenmiş ıspanak2. Yağlı Pideli Mehmet Toprak 3. El Yapımı Isırgan Peynirli Börek Fatma İbiş Yemek kategorisinde: 1. Keşkeş-pilav-nohutlu Kuru Köy Tavuğu Yufkası Gülsüm Aydın2. Belçikalı Ertunçlu kuzu güveç3. Nermin Alkan Eliaçık’tan zeytinyağlı pırasa Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
ekrem abi sitesi gaziantep escort